Gerealiseerde Projecten

Babylon Daken is trots op zijn gerealiseerde projecten. We laten graag een mooie selectie zien om jou een goed beeld te geven van de mogelijkheden en het resultaat.

Oostvaardersbuurt, Almere

Muziekwijk Zuid, Almere

Shades of Nature, Floriade Expo 2022

Voor het paviljoen Shades of Nature op de Floriade Expo hebben wij een groendak aangelegd. Dit paviljoen is eigendom van de Almeerse Wolunie. Het bijzondere aan dit dak is dat de groei en substraatlaag bestaan uit ruw schapenwol. Verder is er gebruik gemaakt van folie van oude autoruiten om het dak waterdicht te maken. Hierdoor is de dakbedekking volledig uit circulaire en biologische materialen opgebouwd.

Veranda Almere Haven

"Fijn voor de natuur", "Goede vaklui en service" - Melany en Marion

Dit project in Almere Haven hebben we gemaakt voor Melany en Marion die een veranda hebben laten bouwen en daar graag een groen dak op wilde hebben voor de verkoeling en een mooier uitzicht voor de buren. Het temperatuurverschil is duidelijk merkbaar en de bovenburen zijn zo enthousiast over het uitzicht dat ze zelfs regelmatig foto’s doorsturen.

Wijkaanpak Almere, Kruidenwijk

“Nog steeds zeer content met onze daken! Het onderhoud doe ik zelf en is eenvoudig uit te voeren.“ - Familie Maas

Dit schuurdak is omgetoverd tot een prachtig groendak omdat het dak al toe was aan vervanging en de klant gelijk wilde bijdragen aan de vergroening van zijn leefomgeving.

Project Oosterwold, Hannah Arendtweg

“Meteen na de aanleg kregen we een hele hete periode. Iedereen die bij ons binnen kwam, zei meteen: “wat is het hier nog lekker koel…” - Familie Spetter

Schitterende woning met hellende daken in een zeer bijzondere omgeving. De woning staat in de wijk Oosterwold in Almere. Deze wijk is grotendeels op eigen regie gebouwd en is grotendeels zelfvoorzienend. Deze woning heeft een dakdeel met zonnepanelen en de overige dakdelen zijn bedekt met een sedummix. Het is een behoorlijke puzzel met uitdagingen geweest om tot dit resultaat te komen, maar dat mag er zeker zijn!

Wijkaanpak Utrecht, Staatsliedenbuurt

“De laatste twee keer dat iemand aan mijn dak heeft gewerkt is het niet goed gegaan met alle problemen van dien. Ik was erg sceptisch en voorzichtig, maar mijn vertrouwen was snel gewonnen en dat is ook echt waargemaakt” - Eigenaar woning Staatsliedenbuurt, Utrecht

De woningen in deze buurt zijn al wat ouder. Iedere woning is op zijn eigen manier aangebouwd en vraagt om zijn eigen invulling. Wij zijn de uitdaging aangegaan en hebben voor elke situatie een passende invulling gezocht. 

Woonhuis Almere, Buiten

Deze woning heeft een volledig plat dak en dat merk je in de volle zon. Bovendien komen er zonnepanelen op dit dak. Met deze witte (reflecterende) dakbedekking sla je veel vliegen in een klap. De onderliggende ruimte wordt minder warm en de daktemperatuur is lager, hierdoor genereren de zonnepanelen een hogere opbrengst, wordt de stedelijke opwarming verlaagd en de dakbedekking zuivert ook nog CO2 uit de lucht.

Wijkaanpak Amsterdam, Slotermeer

Deze wijkaanpak was wel een beetje bijzonder. De woningen hebben compacte tuintjes en hoewel de meesten hier toch zoveel mogelijk groen in hebben verwerkt, blijven de mogelijkheden beperkt. De schuurtjes nemen een flink deel van de ruimte in beslag, waardoor hier een behoorlijke vergroening te behalen valt. Hoewel de daken een lichte, golfplaten dakconstructie hebben is het toch gelukt om hier de juiste opbouw voor te creëren met een hele groene golf tussen de woningen als gevolg.

Wijkaanpak Almere, Regenboogbuurt

“Meteen toen ik de eerste sedummatten aan het uitrollen was, zoemde de bijen en insecten om ons heen” - Adrie Boogaart

De regenboogbuurt in Almere is een wijk die volledig onder architectuur is gebouwd. De kleuren van de woningen zijn voorgeschreven en de uitstraling moet behouden blijven. Vanaf 2019 is de wijk volledig gerenoveerd en milieu inclusief gemaakt. Hierbij is rekening gehouden met wateradaptie en is er veel groen bijgekomen. Dit hebben wij verder door kunnen trekken door ook de diverse daken te verduurzamen. Dit varieert van groendaken tot terrasdaken en reflecterende daken met zonnepanelen.

Woonhuis Bussum

In Bussum zijn veel delen te vinden waar de woningen en tuinen compact zijn. Wat doe je dan om meer leefruimte te creëren? Dan zet je een verdieping op de woning. Als je dan ook nog een stukje extra groen wilt, dan zijn groendaken dé oplossing. Deze klant heeft ieder mogelijk stukje vrij dak benut met groen.