Wij hebben een passie voor daken!

ONS VERHAAL

Sinds 2019

Op 1 mei 2019 is Babylon Daken opgericht, geïnspireerd door de hangende tuinen van Babylon, met als doel onbenutte daken om te toveren tot een dak met meerwaarde. Wij zijn dus een vrij jong, maar zeer ambitieus en specialistisch bedrijf. Onze werknemers hebben ruime ervaring op het gebied van verduurzaming, vergroening en dak aanleg. Wat ons bedrijf uniek maakt is dat wij specialisten hebben op elk gebied van het dak: een nieuw dak, dakrenovatie en het verduurzamen van het dak.

Van de oprichter

Al sinds mijn jonge tienerjaren ben ik bezig met duurzaamheid; het planten van eigen voedsel in de tuin, sorteren van het afval voor recycling en niet meer gebruiken dan je zelf nodig hebt. Op jonge leeftijd ben ik in de tuinen en in de bouw terechtgekomen en heb ik hier veel geleerd. Er wordt veel langs elkaar gewerkt, specialismen zijn niet op elkaar afgestemd en er zijn veel faalkosten.

Toen ik in 2015 bij een internationale fabrikant in isolatie en dakbedekking terecht kwam, zag ik dat dit nog steeds niet is veranderd en dat dit een behoorlijke drempel in de verduurzaming van de gebouwde omgeving op werpt. Bij het verduurzamen van een dak komen er vaak meerdere disciplines kijken. Constructeurs, aannemers, dakdekkers, elektriciens en dakhoverniers bewegen zich allemaal door elkaar en de klant moet maar hopen dat het goed gaat. Als er onverhoopt toch iets fout gaat, dan wijst iedereen naar elkaar. Hierdoor is er in de afgelopen tientallen jaren veel fout gegaan op daken en denken eigenaren nu wel tien keer na voordat ze hieraan beginnen.

Dat moet anders!
Na een lange tijd van brainstormen, partners zoeken en vooral veel leren, proberen en doen, heeft dit zich in enkele jaren tot dit bedrijf gevormd met als doel zo snel mogelijk alle daken in Nederland duurzaam te maken. Want zeg nou zelf, ieder gebouw heeft een stukje van de natuur weggenomen, dan is het toch niet meer als normaal dat we dat ook weer teruggeven!

Eduard Beekhuizen

Alles onder één dak

Verder ontzorgen wij de klant volledig, dit doen we door zowel ontwerp, levering, montage en onderhoud voor je uit te voeren. Hierdoor heb je slechts contact met één partij voor je dak, dat is wel zo gemakkelijk! Onze ambitie is om zoveel mogelijk daken terug te geven aan de natuur. Want zeg nou eerlijk, is het niet zonde dat miljoenen daken in Nederland nog onbenut zijn?

Specialisten

Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg van duurzame daken in alle vormen en maten! Denk hierbij aan zonnepanelen, groendaken, gebruiksdaken en reflecterende daken. Naast de aanleg van een duurzaam dak, verzorgen wij ook graag de dakopbouw en renovatie van jouw dak!

Wij maken graag een advies op maat.

Duurzaam

Duurzaamheid is een van de kernwaarden van Babylon Daken. Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Daarom willen wij onze kennis graag met jullie delen. Duurzame daken hebben veel voordelen en er is voor vrijwel ieder dak een geschikte variant.

Wij vertellen je er graag meer over!