Reflecterend dak

Reflecterende daken zijn vaak witte daken die het zonlicht weerkaatsen. Wij maken gebruik van een witte dakbedekking variant die CO2 en stikstof uit de lucht vangt en deze omzet in natuureigen zouten en mineralen. Hiermee is het dak nóg duurzamer. Doordat deze witte toplaag ervoor zorgt dat het zonlicht gereflecteerd wordt blijft het dak veel koeler, met alle voordelen van dien.

Het grootste voordeel van reflecterende daken is dat ze zeer geschikt zijn in combinatie met zonnepanelen. Door de zonnepanelen op de juiste manier uit te richten wordt het zonlicht weerkaatst. Verder zorgt de reflecterende dakbedekking er voor dat de oppervlakte koeler blijft, zo worden de zonnepanelen veel minder heet, waardoor deze efficiënter werken en een hogere opbrengst genereren. Dit geldt ook voor ventilatie- en koelinstallaties, zoals airconditioning units. Deze presteren beter door het voorkomen van het zogenoemde hitte-eiland effect. De lucht die opgezogen wordt, is lager van temperatuur, wat resulteert in een lagere temperatuur en lager stroomverbruik.

Reflecterende dakbedekking is bijna altijd mogelijk. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de omgeving. Als er in de directe omgeving hoogbouw aanwezig is, kan zo’n reflecterend dak vervelend zijn voor deze bewoners en is dit misschien niet de beste keus. Witte dakbedekking is wat feller dan andere dakbedekkingen en is misschien niet de juiste keuze in een dichtbebouwd gebied. Verder is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er in bosrijke gebieden mos-vorming op het dak kan ontstaan. Doordat de witte dakbedekking de temperatuur van het dak aanzienlijk lager maakt, verbrandt het mos niet meer en groeit het snel.

Voordelen

Neem contact met ons op!

Dan kijken we samen of een reflecterende dakbedekking geschikt is voor jouw situatie.