Particulier

Veel gemeentes, provincies en waterschappen bieden subsidie aan voor de aanleg van een groen dak. Neem een kijkje op de website Groenesubsidiewijzer (verbeterjehuis.nl) om te zien welke subsidies en voorwaarden er gelden in jouw woonplaats.

Neem contact met ons op!

Dan kijken we samen naar de mogelijkheden om jouw dak te vergroenen

Collectieve wijkaanpak

Een wijkaanpak is een gezamenlijke aanpak voor een straat, buurt of wijk. Bij een wijkaanpak ‘verzamelen’ wij zoveel mogelijk buren of buurtgenoten die een dak willen verduurzamen en vervolgens bundelen wij deze werkzaamheden. De prijs is aantrekkelijker door besparing op transport en de grotere afname bij de producenten. Daarnaast is dit beter voor het milieu door minder transportbewegingen en is het effect veel groter. Immers heeft een hele straat verduurzamen een veel grotere impact dan een los dak.

Deze aanpak is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een groendak op een schuur en/of aanbouw. Dit betreft vaak een klein oppervlak, maar gezamenlijk levert dit een groter oppervlak en dus een grotere impact op. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden!

Momenteel zijn er verschillende plaatsen waar actief aan een wijkaanpak gewerkt wordt. Wil je hieraan deelnemen, laat dan hier je gegevens achter en dan nemen wij vrijblijvend contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Deze wijken gingen jou al voor!

  • Regenboogbuurt in Almere
  • Kruidenwijk in Almere
  • Stedenwijk in Almere
  • Faunabuurt in Almere
  • Regenboogbuurt in Almere
  • Staatsliedenbuurt in Utrecht
  • Slotermeer in Amsterdam

Staat je wijk er nog niet tussen?

Voor dakverbetering​

Na dakverbetering

Zakelijk

Voor bedrijven die graag duurzaam willen ondernemen is het zeer aantrekkelijk om te starten met de aanleg van een groendak. Dit geeft jouw kantoor niet alleen een mooiere uitstraling, het zorgt er ook voor dat je dak langer mee gaat en je draagt bij aan een toename van de biodiversiteit.

Voor bedrijven bestaan er een aantal regelingen bij duurzame investeringen, zoals de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Met behulp van deze regelingen sla je twee vliegen in één klap; je verduurzaamt je bedrijf en het levert fiscaal voordeel op! Het aanleggen van een groendak valt bijvoorbeeld in categorie F: 36% MIA en 75% Vamil. Verder bestaan er vanuit verschillende provincies, waterschappen en gemeentes nog extra duurzame subsidies voor ondernemers.

Wij helpen je graag met het uitzoeken van welke subsidies en investeringsaftrek er voor je bedrijf gelden. Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op.

Neem contact met ons op!

Dan kijken we samen naar de mogelijkheden om jouw dak te vergroenen