Wij hebben aandacht voor jouw dak!

Wat Babylon Daken uniek maakt is dat wij expert zijn op elk onderdeel van het dak. Hierdoor sluiten alle onderdelen, van de constructie, de isolatie tot de dakbedekking perfect op elkaar aan. Deze complete aanpak voorkomt problemen in de toekomst en ontzorgt onze klanten, doordat slechts één partij zich bezighoudt met het gehele pakket.

Bij het ontwerpen en uitvoeren van duurzame daken worden hoge eisen gesteld aan een veilig en duurzaam dakbedekkingssysteem. Bij het toevoegen van extra toepassingen op het dak zoals groen, zonnepanelen of gebruiksdelen, is het van groot belang dat de onderconstructie hier geschikt voor is. Verder is het belangrijk dat de juiste dakbedekking is toegepast en alle materialen geschikt zijn voor de gewenste toepassing.

Of het nu gaat om slechts het groen op een bestaand dak, een complete renovatie of nieuwbouw van een daksysteem, Babylon Daken heeft altijd de juiste oplossing!

Neem contact met ons op!

Dan kijken we samen naar de mogelijkheden om jouw dak te vergroenen

Groendak

Groendaken zijn daken met begroeiing en kent vele variaties. Het meest voorkomende type is een sedumdak. Dit zijn kleine vetplantjes in een grote variatie aan vorm en kleur. Omdat er in de sedummat gebruik wordt gemaakt van verschillende soorten plantjes met andere bloeitijden, ziet het dak er ieder seizoen anders uit. Een groendak is op bijna ieder dak mogelijk, zelfs op schuine daken. Hierbij is het erg belangrijk dat de kwaliteit van het onderliggende daksysteem voldoende is. Denk hierbij aan de gehele opbouw vanaf de balken of het beton. In dat geval kan een groendak tot wel 70 jaar meegaan. Een groot voordeel van een groendak is de langere levensduur van de dakbedekking, het dak kan tot wel twee keer zo lang meegaan. Verder zorgt een groendak voor het bufferen van regenwater, een toename van de biodiversiteit en heeft het een verkoelend effect in de zomer. Groene daken zijn ook in staat om het rendement van zonnepanelen te verhogen en bieden een groen uitzicht voor de directe omgeving.

Voordelen

Neem contact met ons op!

Dan kijken we samen naar de mogelijkheden om jouw dak te vergroenen

Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden zoals een bloemendak, een grasdak of zelfs een compleet dakpark. Wist je al dat wij ook een wijkaanpak hebben? Hierbij ‘verzamelen’ wij meerdere daken in een straat, wijk of buurt. Op deze manier houden wij de kosten laag door besparing op transport en een grotere afname bij de producenten. Zo blijft het interessant voor ons én voor jou.

Wat kies jij?

Sedum Cassette

Sedummat

Gebruiksdak

De naam zegt het al! Een gebruiksdak is een dak waar je gebruik van kunt maken. In de meeste gevallen gaat het om een dakterras, eventueel in combinatie met een groendak. Maar er zijn vele toepassingen, bijvoorbeeld parkeerdaken, tuindaken of daken waarop voedsel verbouwd wordt. Gebruiksdaken zijn dé perfecte manier om in stedelijke gebieden meer ruimte voor ontspanning en gezondheid te creëren.

Voordelen

Neem contact met ons op!

Dan kijken we samen naar de mogelijkheden om jouw dak te vergroenen

Reflecterend dak

Reflecterende daken zijn vaak witte daken die het zonlicht weerkaatsen. Wij maken gebruik van een witte dakbedekking variant die CO2 en stikstof uit de lucht vangt en deze omzet in natuureigen zouten en mineralen. Hiermee is het dak nóg duurzamer. Doordat deze witte toplaag ervoor zorgt dat het zonlicht gereflecteerd wordt blijft het dak veel koeler, met alle voordelen van dien.

Het grootste voordeel van reflecterende daken is dat ze zeer geschikt zijn in combinatie met zonnepanelen. Door de zonnepanelen op de juiste manier uit te richten wordt het zonlicht weerkaatst. Verder zorgt de reflecterende dakbedekking er voor dat de oppervlakte koeler blijft, zo worden de zonnepanelen veel minder heet, waardoor deze efficiënter werken en een hogere opbrengst genereren. Dit geldt ook voor ventilatie- en koelinstallaties, zoals airconditioning units. Deze presteren beter door het voorkomen van het zogenoemde hitte-eiland effect. De lucht die opgezogen wordt, is lager van temperatuur, wat resulteert in een lagere temperatuur en lager stroomverbruik.

Reflecterende dakbedekking is bijna altijd mogelijk. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de omgeving. Als er in de directe omgeving hoogbouw aanwezig is, kan zo’n reflecterend dak vervelend zijn voor deze bewoners en is dit misschien niet de beste keus. Witte dakbedekking is wat feller dan andere dakbedekkingen en is misschien niet de juiste keuze in een dichtbebouwd gebied. Verder is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er in bosrijke gebieden mos-vorming op het dak kan ontstaan. Doordat de witte dakbedekking de temperatuur van het dak aanzienlijk lager maakt, verbrandt het mos niet meer en groeit het snel.

Benieuwd of een reflecterend dak geschikt is voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op!

Voordelen

Neem contact met ons op!

Dan kijken we samen naar de mogelijkheden om jouw dak te vergroenen

Zonnepanelen

Omdat Babylon alles voor je dak heeft, verzorgen wij ook de aanleg van zonnepanelen. In tegenstelling tot andere partijen waarbij eerst een dak inspectie gedaan dient te worden, vervolgens de zonnepanelen geïnstalleerd dienen te worden en er eventueel nog een hovenier langs moet komen om een groendak aan te leggen, zorgen wij ervoor dat we dit allemaal uit handen nemen. Bij Babylon hebben we namelijk alles onder één dak!

Om het rendement op de zonnepanelen te verhogen is het namelijk slim om rondom de zonnepanelen een groendak aan te leggen. Dit groene dak bestaande uit sedummatten of sedumcasettes, zorgt er namelijk voor dat de temperatuur van je nieuwe zonnepanelen lager blijft. Door de lagere temperatuur van de zonnepanelen, zullen ze een hogere stroomopbrengst genereren. Denk maar eens aan je telefoon, als deze te warm wordt zal de batterij ook sneller achteruit gaan.

Voordelen

Neem contact met ons op!

Dan kijken we samen naar de mogelijkheden om jouw dak te vergroenen